Matematik

Variabelsammenhænge

04. februar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har et spørgsmål der lyder ;

En mobilabonnement betaler 0,70kr. pr. minut for samtaler og 0,20kr pr. sms. En måned var regningen i alt på 486 kr for et antal sms'er og 630 minutters samtaler

Hvor mange sms er der sendt...

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du har følgende sammenhæng:

Et mobilabonnement med dine data er givet ved f(x,y)=0,7x+0,2y, hvor x er antal minutter af samtalen og y er antal sms'er.

Du kan da løse den ved: 486=0,7*630+0,2y. Så er det bare at løse for y, og du har altså, at y=255.

Altså er der blevet sendt 255 sms'er.


Svar #2
04. februar 2014 af HFNU (Slettet)

:) tak ....Jeg har dog bare fået at vide det skulle blive 225 sms, i stedet;)

Men hvordan kan man regne løse y i ligningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2 Man finder så

486-441 = 0.2y

dvs

0,2y = 45. eller

y = 5*45 = 225

Svar #4
04. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Undskyld men hvor får du de 441 fra???


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4. 0,7*630 = 441

Svar #6
04. februar 2014 af HFNU (Slettet)

OK :) men hvorfor skal 45 så ganges med 5?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

At dividere med 0,2 er jo det samme som at gange med 5

Svar #8
05. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ok prøver lige at kigge på det hele igen Taaaaaaaaaaaaaak:)


Svar #9
05. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg  forstår godt at det er at vi minusser 486 med 441 og får 45..men hvordan ved man at man skal dividerer det med 0,2??? 

I regneforskriften for linære funktioner hedder det jo +b


Svar #10
05. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Hvordan kan man opstille en formel ? til at beregne hvor meget der skal betales for x sms'er og t minutters tale.

kan man godt sige at y= 0,7 *x + 0,2??


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hver sms koster 0,20kr og hvert talt minut koster 0,70kr . Den samlede regning for x sms'er og t minutters taletid er da

y = 0,20·x + 0,70·t


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det drejede sig om at løse ligningen

486 = 0,20·x + 0,70·t

hvor det blev oplyst, at t = 630, dvs. ligningen

486 = 0,20·x + 0,70·630 .

0,70·630 blev beregnet for dig i #5 til 441. Derfor løses ligningen

486 = 0,2·x + 441,

som yderligere blev destilleret ned til

0,2·x = 45 .

Man finder så x ved at dividere med 0,2 på hver side.


Svar #13
05. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Så formlen hedder 0,20* x +0,70 + 225?.( Når man dividerede med 0,2 fik man 225)


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej. Genlæs #12 sammen med #3.


Svar #15
05. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ok det er y som er 225? så ..jeg er desværre ikke så stærk i ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja. y = 225 er løsningen til ligningen, der blev opstillet i #1. I #12 blev y kaldt x i henhold til de ændrede betegnelser, som du indførte i #10.


Svar #17
05. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ja :)  og tak igen-men problemet er at jeg så stadig ikke helt forstår hvordan jeg kan opstille formlen ud fra de tal jeg har nu.


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Det er jo opstillet i #12.


Svar #19
05. februar 2014 af HFNU (Slettet)

når ok ...ja jeg tror jeg skal se på det hele en gang mere . Mange tak igen:)


Svar #20
05. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ok så det er  0,2* med x? hvad med plus b? 


Skriv et svar til: Variabelsammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.