Matematik

Faktorisering

05. februar 2014 af ninjamus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, kan i hjælpe med at faktorisere -2*x^2+4*x+6    ?

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2014 af PeterValberg

start med at løse ligningen:    -2x2 + 4x + 6 = 0

polynomiet f(x) = ax2 + bx + c med rødderne r1 og r2 kan faktoriseres som

f(x) = a(x - r1)(x - r2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. februar 2014 af mathon

                                -2x2 + 4x + 6 = 0

                                x2 - 2x - 3 = 0

                                (x-1)2 - 1 - 3 = 0

                                |x-1|2 = 22

                                |x-1| = 2

                                x - 1 = ±2

                                x = 1 ± 2

                                    r1 = -1      r2 = 3


Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.