Spansk

Spansk evt. rettelser :)

05. februar 2014 af stxanne221 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Er der nogen som er skarpe til spansk, som kan se, om jeg har lavet nogle fejl i nedenstående oversættelser?

Adela og Juan er søskende.

Adela y Juan es hermanos.

Deres far arbejder på universitet.

- Su padre trabaja en la universidad.

Om eftermiddagen hjælper de faderen med arbejdet.

- Por la tarde ayudando al padre con el trabajo.

De skal skrive og oversætte forskellige tekster. De synes, at det er interessant.

- Teneís escribir y tradicur varios textos. Creen que es interesante.

De begynder kl. 14:30 om eftermiddagen.

- Empiezan en dos y media de la tarde.

Kl. 5 er de hjemme.

- Las cinco en punto ellos en casa.

Normalt er de sultne kl. 6, så laver de mad og spiser kl. 7.

- Normalmente es el hambriento las seize, entonces preparar la comida y comida las seite.

Nogle gange køber faderen en pizza.

- A veces comprador el padre una pizza.

I week-enden løber Adela. Juan spiller fodbold.

- Fin de semana correr Adela. Juan juega al fútbol.

Fredag den 7. februar er det Adelas fødselsdag. Hun fylder 17 år.

- Viernes la séptima de febrero lo Adelas el cumpleaños. Cumple diecisiete años.

Hun inviterer mange venner til sin fødselsdag. Der er også nogle af Juans venner.

Ella invita muchos amigos para su cumpleaños. Tambíen hay algunos de los amigos de Juan.

De danser og drikker indtil kl. 04 om morgenen.

- Ellos bailan y beben hasta al cuatro de la mañana.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2014 af jbmm (Slettet)

Adela og Juan er søskende.

Adela y Juan es son hermanos.

Deres far arbejder på universitet.

- Su padre trabaja en la universidad.

Om eftermiddagen hjælper de faderen med arbejdet.

- Por la tarde ayudando ayudan al padre con el trabajo.
(gerundium kan ikke bruges som præsens/nutid)

De skal skrive og oversætte forskellige tekster. De synes, at det er interessant.

- Teneís escribir y tradicur traducir varios textos. (Creen)/piensan que es interesante.
Hvilken person er 'de'?
'skal' kan være 'tener que'
creer = tro, pensar = tænke/mene

De begynder kl. 14:30 om eftermiddagen.

- Empiezan en a las dos y media de la tarde.
klokkeslet indledes med 'a las'

Kl. 5 er de hjemme.

- A Las cinco en punto ellos 'er' en casa.

Normalt er de sultne kl. 6, så laver de mad og spiser kl. 7.

- Normalmente es el hambriento ?  las seize, entonces preparar(skal bøjes!) la comida y comida ? las seite.
være sulten = tener hambre
spise = comer
kl. = a las

 

Nogle gange køber faderen en pizza.

- A veces comprador el padre una pizza.
ligefrem ordstilling (subjekt-verbal) = faderen køber
købe = comprar

I week-enden løber Adela. Juan spiller fodbold.

- En el Fin de semana correr( skal bøjes!) Adela. Juan juega al fútbol.

Fredag den 7. februar er det Adelas fødselsdag. Hun fylder 17 år.

- Viernes la séptima el siete de febrero lo Adelas el cumpleaños. Cumple diecisiete años.
det er = es
Adelas fødselsdag = fødselsdagen af Adela (UDEN -s) Lær at lave en genitiv rigtigt!!

Hun inviterer mange venner til sin fødselsdag. Der er også nogle af Juans venner.

Ella invita a muchos amigos para su cumpleaños. Tambíen hay algunos de los amigos de Juan.

De danser og drikker indtil kl. 04 om morgenen.

- Ellos bailan y beben hasta al las cuatro de la mañana.


Skriv et svar til: Spansk evt. rettelser :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.