Matematik
Hilfe, bitte..
02. november 2003 af
sclk (Slettet)
Hej hej..
Skal finde differentialkvotient og jeg får forskellige resultater alt afhængig af hvilken regel jeg bruger:
f'(x) af (4x-2)/x
Kan man omskrive til sammensat funktion således 1/x(4x-2)? Er der overhovedet tale om en sammensat funktion - er meget i tvivl??!!
HVIS jeg regner den ud som sammensat funktion får jeg -4/(4x-2)^2
Men hvis jeg regner den ud som én funktion divideret med en anden får jeg -2/x^2..
dette resultat får jeg også hvis jeg forkorter (4x-2)/x => (4-2)/x => 2/x => f'(x)= -2/x^2
MEn kan jeg godt bare forkorte funktionen som sådan??
Skal finde differentialkvotient og jeg får forskellige resultater alt afhængig af hvilken regel jeg bruger:
f'(x) af (4x-2)/x
Kan man omskrive til sammensat funktion således 1/x(4x-2)? Er der overhovedet tale om en sammensat funktion - er meget i tvivl??!!
HVIS jeg regner den ud som sammensat funktion får jeg -4/(4x-2)^2
Men hvis jeg regner den ud som én funktion divideret med en anden får jeg -2/x^2..
dette resultat får jeg også hvis jeg forkorter (4x-2)/x => (4-2)/x => 2/x => f'(x)= -2/x^2
MEn kan jeg godt bare forkorte funktionen som sådan??
Svar #1
02. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg ville bruge min brøkregneregl, der siger: (f/g)`(x)=(f`(x)g(x)-f(x)g`(x))/g(x)^2...
Så får du at:
f(x)=(4x-2)/x
f`(x)=(4x-4x-2)/x^2
f`(x)=2/x^2
Så får du at:
f(x)=(4x-2)/x
f`(x)=(4x-4x-2)/x^2
f`(x)=2/x^2
Svar #2
02. november 2003 af sclk (Slettet)
f'(x)=(4x-4x-2)/x^2
f'(x)= -2/x^2 Ikke??
Men det er jo det samme resultat som hvis jeg bare forkorter lidt på brøken - som vist i første eksempel - må man godt gøre det sådan???
f'(x)= -2/x^2 Ikke??
Men det er jo det samme resultat som hvis jeg bare forkorter lidt på brøken - som vist i første eksempel - må man godt gøre det sådan???
Skriv et svar til: Hilfe, bitte..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
