Matematik

Differentering - s(t) = ....

09. februar 2014 af jomc (Slettet) - Niveau: B-niveau

s(t)=2,5t^2

Skal finde ud af hvor langt bilen kommer på 5 sekunder, hvilken hastighed når på 5 sekunder og tilsidst hvornår bilen rammer 50km/t

Nogen der kan foreklare hvordan man gør? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

s(t) er formodentlig stedfunktionen som funktion af tiden t.

Beregn s(t) med t = 5s indsat.

Hastighedsfunktionen v(t) er den afledede funktion s'(t). Differentier s(t) og beregn s'(5s), og løs til sidst ligningen

s'(t) = 50km/t    (hint: omregn 50km/t til m/s).


Svar #2
09. februar 2014 af jomc (Slettet)

så det kommer til at hedde:
v(5) = s(5) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, de to størrelser er ikke (nødvendigvis) lig med hinanden.

Beregn s(5s) og differentier så s(t) og beregn v(5s) = s'(5s).


Skriv et svar til: Differentering - s(t) = ....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.