Matematik

Hjælp til Differentialligning

12. februar 2014 af jwan20 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Jeg har brug for hjælp hvordan kan jeg se om følende differentialligning. dy/dx-2y=e^2t har en løsning på formen y(t)=C*e^2t hvor C er en konstant ???
Jeg ved ikke hvor jeg skal begynde fra :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt den foreslåede løsningsfunktion i differentialligningen. Undersøg, om man kan vælge C så at funktionen er en løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2014 af mathon

hvis
          y(t) = C·e2t   er en løsning til   (dy/dx) - 2y = e2t ⇔  (dy/dx) = 2y + e2t

skal      
          (C·e2t)' = C·e2t·2 = 2y + e2t = 2(C·e2t) = 2y være lig med 2y + e2t


Svar #3
12. februar 2014 af jwan20 (Slettet)

Er det svaret ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, men du skal bruge disse mellemregninger til at nå frem til en konklusion.


Svar #5
12. februar 2014 af jwan20 (Slettet)

Okay tak :)

Skriv et svar til: Hjælp til Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.