Matematik
Buelængde for en parabel
Hej jeg har fået opgaven find buelængden for f i det nævnte interval. x in [0;-b/(a)]
Funktionen jeg har fået tildelt er f(x)=ax^2+bx hvor a < 0 og b > 0
Jeg har fået et par vink: Brug substitution t=2ax+b og brug dernæst reglen for invers tangenssubstitution
θ =tan^-1(t) og gå dernæst tilbage til x-variablen
Jeg er på helt bar bund nogle der har en løsning eller del løsning til hvordan jeg skal fixe denne uden brug af CAS...
Svar #1
13. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)
Du skal så beregne integralet
L = 0∫-b/a [1 + (f '(x))2]1/2 dx
for funktionen f(x) = ax2 + bx ved at benytte substitutionen t = 2ax + b , dt = 2a dx .
Svar #2
13. februar 2014 af beneassai (Slettet)
Det har jeg forstået kan bare ikke helt forstå det næste trin?
brug dernæst reglen for invers tangenssubstitution
θ =tan^-1(t) og gå dernæst tilbage til x-variablen
Skriv et svar til: Buelængde for en parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
