Matematik

Optimering

13. februar 2014 af mig234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er en 5 cm høj kasse med bredden y cm og længden x cm, hvad skal x og y være for rumfanget bliver så stort som muligt når vi ved at bundes omkreds skal være 20 cm, 2x+2y=20 

Jeg vil bare høre om jeg har regnet det rigtigt for normalt ville jeg tro det så vidst muligt skulle være det kvadrat, men jeg har fået x=1 og y=9 kan det passe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2014 af SuneChr

Find maksimum for
V (x) =  x·(10 - x)·5

Dit resultat er ikke korrekt.


Svar #2
13. februar 2014 af mig234 (Slettet)

Hvordan finder jeg maksimum altså kan godt gætte mig frem til det er 5, men hvis jeg skal udregne det? For hvis jeg prøver at isolere får jeg x=2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2014 af hesch (Slettet)

V(x) (se #1) er en parabel, der vender grenene nedad.

Find maximum ved  dV(x) / dx = 0    (vandret tangent)


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.