Matematik

linjens ligning forskellige former

15. februar 2014 af Emmamc9000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har indtil vidre kun arbejdet med linjens ligning på denne form: y=ax+b, men nu har jeg fået en opgave hvor man skal bruge ligningen på denne form: ax+by+c=0.

Linjens ligning på den almindelige form har jeg fået, den er =1.2857 x + 31.714

  Men hvordan finder jeg den så en anden form, kan ikke finde noget som helt om det på nettet eller studieportalen men jeg aner ikke hvad de forskellige ting betyder??? 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2014 af SuneChr

y  =  ax + b    ⇔     ax - y + b  =  0
En normalvektor til denne linje er  (a ; - 1) ,    nemlig koefficienterne til henh.vis. x og y .


Svar #2
15. februar 2014 af Emmamc9000 (Slettet)

 Okay, så man flytter alle variabler og konstanter over på den ene side af lighedstegnet?

Hvad beyder c så i den grundform anden linjens ligning?


Svar #3
15. februar 2014 af Emmamc9000 (Slettet)

sludder hvad står c for i linjens ligning på denne form: ax+yb+c


Svar #4
15. februar 2014 af Emmamc9000 (Slettet)

Jeg skal finde afstanden fra linje til punkt og jeg skal i formeln for dette bruge linjen på den form nemlig, det giver et forket resultat hvis jeg bruger a og b i den linjens ligning jeg har fundet


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2014 af SuneChr

Afstanden fra    (x0 ; y0)     til linjen     ax + by + c = 0

Bland ikke bogstaverne sammen i de to ligningsudtryk  # 0
Det er jo ikke de samme a og b der optræder i de to ligningsudtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2014 af mathon

skriv den på formen

                                                                Ax + By + C = 0       og       y = ax + b

 Ax + By + C = 0
 (A/B)x + y + (C/B) = 0 
 y = -(A/B)x + (-(C/B))

                                                                              a = -(A/B)       b = -(C/B)
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2014 af mathon

                                                           y = 1.2857x + 31.714  ⇔

                                                           1.2857x + (-1)y + 31.714 = 0


Skriv et svar til: linjens ligning forskellige former

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.