Matematik

Sandsynlighedsfordeling

17. februar 2014 af oliv4294 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej nogle som kan hjælpe mig med at finde min fejl denne opgave.

En virksomhed producerer en vare, der sælges i pakker indeholdende 100 stykker af varen. Ved fremstillingen påføres 10 ud af 100 stykker en fejl, der først kan opdages, når varen tages i brug. Da er X = antal stykker med fejl i en pakke en binomialdordelt stokastisk variabel X - b(n,p)

b) Beregn at sandsynligheden for at der er 10 stykker med fejl i den købte pakke.

10/100=0,1

b=(100;0,1) og P(X=10)

P(X=10)=(10!/10!*(100-10)!)*0,1^10*0,1^100-10

min lommeregner viser noget helt ude i skoven... jeg er bange for at det er til sidst jeg laver rod i den

Mvh. Oliver Jakobsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2014 af PeterValberg

Jeg skulle umiddelbart mene, at du mangler at sætte et par parenteser:

P(X=10)=(10!/(10!*(100-10)!))*0,1^10*0,1^(100-10)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
17. februar 2014 af oliv4294 (Slettet)

det hjælper ikke desværre den viser 6.73076e-339 ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2014 af PeterValberg

se denne video [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2014 af PeterValberg

eller denne [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2014 af PeterValberg

pKGjN.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
17. februar 2014 af oliv4294 (Slettet)

ja okay kan godt se det nu glemte nogle ting -_-. Tak for hjælpen.


Svar #7
17. februar 2014 af oliv4294 (Slettet)

Hej har lige et hurtigt spørgsmål hvis nu der havde stået fx P(X<5) vil der så være en hurtig måde at løse den på med lommeregner? 

Mvh. Oliver


Skriv et svar til: Sandsynlighedsfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.