Matematik

Potenser

18. februar 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der kan forklare hvordan jeg udrenger følgende potenser ud? med mellemregninger?

Se vedhæftede fil!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de kendte potensregneregler

(an)m = an·m , a-n = 1/an

Omskriv 4, 8, 25, 0,04 , 64, og 1000 som potenser af andre tal.


Svar #2
18. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Kan du vise eksemoket med den første hvor der står 41/2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at 4 = 22 . Så har man

41/2 = (22)1/2 = 22·(1/2) = 21 = 2 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I de enkelte opgaver benytter man bl.a.

8 = 23 ; 25 = 52 ; 0,04 = 0,22 ; 64 = 26 ; 1000 = 103 .


Svar #5
19. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

I den første kan man jo bare sige sådan:

41/2=√41=2

Men hvad gør man hvis det er en negativ eksponent?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ved negative eksponenter benytter man den anden regel, der blev givet i #1:

a-n = 1/an


Svar #7
19. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Hvordan gør man det hvis det er en brøk som fx:

4-1/2?

er det så 1/√41??


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja.

4-1/2 = 1/41/2 = 1/√4 = ...


Skriv et svar til: Potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.