Matematik

Hjælp

19. februar 2014 af Martin3116 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
(a-9)*(9+a) = a*a= a^2 -9*9= -81 = a^2-81 rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

øhm, dit resultat er rigtigt, men din udregning er lidt underlig. Her er hvad ville være fint nok:

(a-9)*(9+a)=9a+a2-81-9a=a2-81


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2014 af PeterValberg

Måske du skulle tage mellemregningerne med, indtil det bliver rutine at håndtere kvadratsætningerne.

Man multiplicerer (ganger) to parenteser ved at multiplicere hvert led i den ene parentes med
hvert af leddene i den anden parentes :-)

(a - 9)(9 + a) = a·9 + a·a - 9·9 - 9·a = 9a + a2 - 81 - 9a = a2 - 81

Jeg vedhæfter et kort notat om kvadratsætningerne.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Kvadratsætningerne.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Her er der tale om at benytte den specielle kvadratsætning

(a+b)(a-b) = a2 - b2      (erstat b med 9).


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.