Matematik

f(x)=x^3-6x^2+9x.

19. februar 2014 af Monalisa1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan finder jeg funktionens nulpunkter? er det ved at diffrentere ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

De findes ved at løse ligningen

f(x) = 0 , dvs.

x3 - 6x2 + 9x = 0 .

Faktoriser og benyt nulreglen.


Svar #2
19. februar 2014 af Monalisa1 (Slettet)

og jeg har fået :

x3 - 6x2 + 9x = 0 .

x(1x+9x)

x=0 og x=-12

i den anden opgave har jeg

;det oplyses at graferne for f og g har en fælles tangent t i punktet P(1,F(1))

g(x)=*x2+bx+c

g(x)=a(x+3)(x+0)=16

g(1)=a(1+3)(1-0)=16

a(4)(-1)=16

a(-4)=14

vi dividere på begge sidder

og får a til 4

nu er spørgsmålet hvordan finder jeg konstanterne b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nulpunkterne er ikke fundet korrekt. Løs ligningen

x3 - 6x2 + 9x = 0

dvs.

x·(x2 -6x +9) = 0 , eller

x·(x-3)2 = 0 .

Benyt nu nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis graferne for f(x) og g(x) har en fælles tangent i P(1,f(1)) , skal der gælde

g(1) = f(1) , og

g'(1) = f '(1) .

Benyt dette til at bestemme koefficienterne b og c.


Svar #5
19. februar 2014 af Monalisa1 (Slettet)

Nulpunkterne er ikke fundet korrekt. Løs ligningen

x3 - 6x2 + 9x = 0

dvs.

x·(x2 -6x +9) = 0 , eller

x·(x-3)2 = 0 .

......

jep og der har jeg fundet x=0 og x= -12? er det ikke korrekt?


Svar #6
19. februar 2014 af Monalisa1 (Slettet)

g(1) = f(1) , og

g'(1) = f '(1) .

Benyt dette til at bestemme koefficienterne b og c.

....

hvilken formel skal jeg bruge? d=b2-4ac?

eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal differentiere funktionerne f(x) = x3 - 6x2 + 9x og g(x) = x2 + bx + c og så beregne

f(1) , g(1), f '(1) og g'(1) .


Svar #9
19. februar 2014 af Monalisa1 (Slettet)

hvordan skal jeg differetiere  x2 + bx + c?  har ingen tal? hvordan finder jeg så en ligning for den?

hvilken formel skal jeg bruge? det er hvad jeg vil vide.

tak


Svar #10
19. februar 2014 af Monalisa1 (Slettet)

x3 - 6x2 + 9x bliver differentieret til:

3x2-12

korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, det er ikke korrekt; f '(x) = 3x2 -12x + 9 .


Svar #12
24. februar 2014 af Monalisa1 (Slettet)

f '(x) = 3x2 -12x + 9x

mangler du ikk et x efter 9 tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12. Nej.

Skriv et svar til: f(x)=x^3-6x^2+9x.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.