Eksamensforberedelse

Karakter ??

19. februar 2014 af Remington123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen. Jeg er lidt forvirret omkring karaktersystemet på gymnasiet. Jeg går i 1.g, og som alle 1.g'er har jeg fag som jeg skal afslutte i år. Hvilke karakter tæller når man skal sende dem til videregående uddannelser. De karakter man får i standpunkt eller eksamens karakter. Og er der nogen som ved hvornår vi får næste standpunktskarakter ? Håber i kan hjælpe. Tak på forhånd :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2014 af Thzt (Slettet)

Årskarakterer for dine afsluttende fag tæller samt eksamenskarakterer, jeg tror de næste standpunktskarakterer givet i løbet af februar/marts.


Svar #2
19. februar 2014 af Remington123 (Slettet)

Så man lægger årskarakter og eksamenskarakter og finder gennemsnittet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2014 af Thzt (Slettet)

Det er lidt mere kompliceret end det, på c-niveau vægter faget 1, på B-niveau 1.5 og A-niveau 2. Man kan finde hjemmesider der beregner snittet på gym, kan dog ikke forklare hvordan man gør :-)

Svar #4
19. februar 2014 af Remington123 (Slettet)

Ok mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2014 af ShinobiNoKami (Slettet)

Det er korrekt det Thzt sagde, at de forskellige fag vægtes forskelligt. 

Eksempelvis, hvor jeg går (HTX), så vægtes Mat B 0,75 og Mat A vægtes 1. Sådan er det forskelligt for mange fag.

Hvis du så skal op til eksamen i et fag; lad os bare sige Matematik B her. Din afsluttende karakter var 7 i skriftlig matematik B, men til eksamen fik du 12 i det. I dette tilfælde vil gennemsnittet så tages af dine to karakterer, når der skal udregnes dit afluttende gennemsnit for alle fagene.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2014 af Stats

#5

Det er korrekt det Thzt sagde, at de forskellige fag vægtes forskelligt. 

Eksempelvis, hvor jeg går (HTX), så vægtes Mat B 0,75 og Mat A vægtes 1. Sådan er det forskelligt for mange fag.

Hvis du så skal op til eksamen i et fag; lad os bare sige Matematik B her. Din afsluttende karakter var 7 i skriftlig matematik B, men til eksamen fik du 12 i det. I dette tilfælde vil gennemsnittet så tages af dine to karakterer, når der skal udregnes dit afluttende gennemsnit for alle fagene.

Dette er forkert.

Der gælder altid på både Stx, hhx, hf, htx, at

A fag = 2
B fag = 1,5
C fag = 1

Hvis der både er mundtligt og skriftligt, så vægtes de ligeligt
Dvs Matematik A = 2 point...   Da der både er mundtligt og skriftligt tildeles de ligeligt point. dvs

A fag  Skriftligt 12 og mundtligt 7   | B fag Skriftligt 12 og mundtligt 7          | C fag           

          (12 · 1 + 7 · 1)/2 = 9,5        |       (12 · 0,75 + 7 · 0,75)/1,5 = 9,5   |   (12 · 0,5 + 7 · 0,5)/2 = 9,5

Htx har den fordel, at hvis de har 4 A fag så må de gange med 1,03 og hvis de har 5 A fag, så må de gange med 1,06

For alle andre end htx gælder der: 5 A fag, så må de gange med 1,03 og for 6 A fag er det 1,06

Man kan så spørge sig, om det er lettere at få en høj karakter i htx, mit bud er: NEJ, deres fag er mere hårde. Dvs at deres går meget op i et tørt facit. Hvor derimod stx, hhx har mere bløde fag, hvor der kan være flere svar.....

Formel for gennemsnitskarakter

Sum(karakter · vægtninger) / sum(vægtninger)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2014 af Stats

Det giver ikke mening hvis det kun er et fag... Lad os se...

Mat A Skriftligt og mundtligt = 10 og 4    tildeles 2 point. De fordeles ligeligt, så skriftligt for 1 point og mundtligt for 1 point

Samfundsfag C mundtligt = 7      Tildeles 1 point. Her er det kun mundtligt man kan komme op i og derfor for den alle points

Kemi B skriftligt og mundtligt = 10 og 10           Tildeles 1,5 point. De fordeles lige, så skriftligt for 0,75 point og mundtligt for 0,75 point

10 · 1 + 4 · 1 + 7 · 1 + 10 · 0,75 + 10 · 0,75

Det kunne nu være fristende at dele med antallet af karaktere, men dette er forkert! Der skal deles med summen af vægtninger lad os se hvordan de to tal skiller sig ud..

(10 · 1 + 4 · 1 + 7 · 1 + 10 · 0,75 + 10 · 0,75)/3,5 = 10,28                    (rigtige måde)

(10 · 1 + 4 · 1 + 7 · 1 + 10 · 0,75 + 10 · 0,75)/ 3 = 12                          (forkert måde)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Karakter ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.