Matematik

Reducering - hjælp!

20. februar 2014 af hugo89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, har brug for hjælp til følgende spørgsmål, meget gerne med en forklaring/formel på hvordan man gør:

Reducer følgende udtryk:

a*a^1/3*a^-2/3

Min lommeregner siger at resultatet bliver a^2/3 
Jeg forstår bare ikke hvordan den kommer frem til det


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt potensregnereglen

an · am = an+m

her

a · a1/3 ·a-2/3 = a1+(1/3)-(2/3) = ...


Skriv et svar til: Reducering - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.