Matematik
differentialligning
22. november 2005 af
machoman (Slettet)
Hey alle har meget brug for hjælp er simpelthen gået i stå!!
413
Bestem et andengradspolynom, der er løsning til differentialligningen
y' = - y + 3x ^ 2 – 10
er kommet til.
2ax + b = -(ax ^ 2 + bx + c) + 3x ^ 2 – 10
men er så gået i stå! Nogle som kan hjælpe mig i gang igen
413
Bestem et andengradspolynom, der er løsning til differentialligningen
y' = - y + 3x ^ 2 – 10
er kommet til.
2ax + b = -(ax ^ 2 + bx + c) + 3x ^ 2 – 10
men er så gået i stå! Nogle som kan hjælpe mig i gang igen
Svar #2
22. november 2005 af machoman (Slettet)
ville være super fedt hvis du kunne hjælpe mig igang
Svar #3
22. november 2005 af frodo (Slettet)
ja..
kig på den ligning du har skrevet:
2ax+b=-(ax^2+bx+c)+3x^2–10 <=>
ax^2+(2a+b)x+(b+c)=3x^2-10
vi kan herudaf konkludere følgende:
a=3
2a+b=0
b+c=-10
ved ganske enkelt at se på konstanterne på de enkelte sider.
kig på den ligning du har skrevet:
2ax+b=-(ax^2+bx+c)+3x^2–10 <=>
ax^2+(2a+b)x+(b+c)=3x^2-10
vi kan herudaf konkludere følgende:
a=3
2a+b=0
b+c=-10
ved ganske enkelt at se på konstanterne på de enkelte sider.
Svar #4
22. november 2005 af machoman (Slettet)
mange tak.. nogle gange kan man bare ikke se skoven for bar træer
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
