Matematik

Optimering

20. februar 2014 af rikke0505 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave, der handler om at designe en have grill, hvor den er mest optimalt bygget. Jeg har valgt en firkantet grill og kravet for indholdet er 60l. Det er kun bunden af grillen som man designer. 

Jeg har fundet frem til formlen Overflade(a)=4ah+a^2 
Derfter har jeg isoleret h og sat resultatet ind i stedet. 
Det blev til 4*a*(60/(a^2)), som i sidste ende bliver til 240*(1/a)+a^2. 
Derefter har jeg differeret den, så den hed: 240*(-1/(a^2) +2a 
Da jeg skal finde det største udnytte har jeg sat den som: 0 = 240*(-1/(a^2) +2a 
Jeg skal nu isolere a og derved finde min a-værdi til at lave monotoni forhold for. Men min giver: 4.93, hvilket jeg ikke ved om er rigtigt. Det er nemlig en "håndskreven" opgave, så jeg må ikke bruge CAS-programmer. Men hvad siger i? er det umiddelbart det rigtige resultat eller? 

:-) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af SuneChr

O  =  a+ 4ah
O  =  a2 + 4aV/a2
O  =  a2 + 4V/a
O '(a)  =  2a - 4V/a2
O '(3√(2V))  =  0


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.