Matematik

Hyperplan

20. februar 2014 af Moraxus (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder lige med denne opgave:

I vektorrummet R^5 har en hyperplan H ligningen 3x1+4x2-x3-6x4+9x5=8

Opgaven siger, bestem normalvektoren a for H og en punkt P som ligger på H. 

a har jeg fået til a=(3,4,-1,-6,9), som jo kan aflæses direkte, men hvad så med punktet? Hvilken fremgangsmåde skal anvendes?

på forhånd tak 

hilsen Hans


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Vælg nogle simple værdier for x1, x2, x3 og x4 og beregn så, hvad x5 må være for at frembringe et punkt i hyperplanen.


Svar #2
20. februar 2014 af Moraxus (Slettet)

Tak skal du have, jeg fik beregnet et P=(2,2,3,2,1)


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det ser rigtigt ud. Endnu simplere kan man sætte x1 = x2 = x4 = x5 = 0 og så se, at x3 = -8 .


Svar #4
20. februar 2014 af Moraxus (Slettet)

Nok det simpleste man kan gøre, tak for tippet fremover :-)


Skriv et svar til: Hyperplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.