Matematik

Hjælp!!

23. februar 2014 af linedall (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse en andengradsligning 2x^2-8=0 hvor a=2 b=8 c= ??

Er c så = 0?

Derudover har jeg også en anden opgave som hedder: isolér y i ligningen -15x+5y-45=0

Hvordan skal den løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af PeterValberg

2x2 - 8 = 0   ⇔   2x2 + 0x - 8 = 0

a = 2
b = 0
c = -8

----------------------------

-15x+5y-45=0  

er en ligning for en ret linje i planen
og kan omskrives til:

y = 3x + 15 

dermed er y isoleret

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
23. februar 2014 af linedall (Slettet)

Mange tak! 


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.