Matematik

Differentialkvotient

24. februar 2014 af sofiebloch95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave. Er der nogle som kan hjælpe. :)

286:

Antallet af indbyggere i en kommune, kan beskrives ved 1000*f(t), hvor f(t)=0,00020t^3-0,1132t^2 +1,5412t+27, og t er antal år efter 1990. Beregn og fortolk tallet f '(20).


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2014 af PeterValberg

bestem først den afledede funktion f'(t)

brug den generelle regel for polynomier:

\left(p\cdot x^n \right )'=n\cdot p\cdot x^{n-1}

Bestem herefter f'(20)
tallet f'(20) er ændringshastigheden for f (indbyggere i kommunen) til tiden t = 20 (år efter 1990)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.