Matematik

To parabler?

24. februar 2014 af szusee - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe, med hvordan jeg løser denne opgave?

To parabler P1 og P2 har ligningerne

P_1:y = -1/2x^2 + 2x +2  og  P_2 : y= 1/2x^2 - 3x +6

Bestem koordinaterne til parablernes skæringspunkter. Skæringspunktet med mindst x-koordinat betegnes A, det andet B.

Er tangenten t2 til P2 i B parallel med tangenten t1 til P1 i A?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2014 af mathon

Skæring kræver:
                        

                          \small -\frac{1}{2}x^2+2x+2 = \frac{1}{2}x^2 -3x + 6

dvs                       x^2-5x+4=0        hvoraf skæringspunkternes førstekoordinater kan beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2014 af mathon

                        \small x=1\: \: \: \: \: \vee \: \: \: \: \: x = 4

Beregn nu skæringspunkternes andenkoordinater.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2014 af mathon

      Fandt du A og B?


Svar #4
24. februar 2014 af szusee

Ja tak :) Og tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: To parabler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.