Matematik
Dm(f)..??
23. november 2005 af
LaiDyG (Slettet)
Jeg r lidt i tvivl om Dm(f) i denne funktion.. en der måske kunne hjælpe..??
f(x)=(4x-8)/(x^2+5)
f(x)=(4x-8)/(x^2+5)
Svar #1
23. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du må ikke dividere med 0 - altså skal du finde de værdier der gør nævneren til 0. Så løs x^2+5=0.
Svar #2
23. november 2005 af LaiDyG (Slettet)
Jamen.. Jeg ved at det r nævneren man ska finde.. så får jeg den til:
x^2+5=0
x^2+5-5=0-5
x^2=-5
x=kvadratrod a -5..?? r det rigtig.??:S
x^2+5=0
x^2+5-5=0-5
x^2=-5
x=kvadratrod a -5..?? r det rigtig.??:S
Svar #3
23. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Tja - hvis du arbejder inden for de komplekse tal, kan du godt tage den med. Men for det meste, arbejder vi kun med de reelle tal, og der kan man ikke tage kvadratrødder af negative tal. Altså har ligningen x^2+5=0 ingen løsninger.
Skriv et svar til: Dm(f)..??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
