Matematik

overføringsfunktion

25. februar 2014 af jwan20 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg skal bestemme påvirkningen u(t)=etcost (vink:etcost =Re(e(1+i)t)

for diff.ligningen y4+6y2+25y=u´+3u

overføringsfunktionen bliver H(s)=s+3/(s4+6s2+25)

og her sætter jeg s=(1+i)

og jeg for  H(s)=(1+i)+3/((1+i)4+6(1+i)2+25)

men så ved jeg ikke om jeg udregner rigtigt men i tællern for jeg 4i og i nævneren  for jeg 4i+12i+25 kan det passe??


Svar #1
25. februar 2014 af jwan20 (Slettet)

Jeg er nået frem til at H(s)= 4i/21+12i
Men ved ikke hvordan jeg skal komme videre
Fordi nu får jeg y(t)=(4i/21+12i)*e^(1+i)t

Men har jeg så nu bestemt påvirkningen u(t)=e^(t)cost (vink :e^(t)cost =Re(e^((1+i)t) ??
Plz hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Det er simpelthen svært at læse hvad du skriver:

Er  "etcost"  = " et * cos(t) " ?       ( Denne funktion, u(t), er en funktion af tiden ).

H(s) = y(s) / u(s)  formoder jeg er den Laplace transformerede af overføringsfunktionen, eller ?

Betyder f.eks. " y4 "  det samme som d4 y(t) ) / dt4 ?

Du skriver at nævneren = 4i+12i+25, hvilket så giver 25+16i, altså nævneren er blot et komplekst tal.

Hvis du har:  H(s)=s+3/(s4+6s2+25) = y(s)/u(s) , så er H(s) det. Du kan så ikke pludselig skrive:

H(s)=(1+i)+3/((1+i)4+6(1+i)2+25).

Du kan skrive, at  H(s) = y(s)/u(s).

Kort sagt, det er svært at forstå, hvad du mener.

Prøv at vedhæfte opgaven.


Skriv et svar til: overføringsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.