Matematik

Andengradspolynomium.

25. februar 2014 af krillo123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et andengradspolynomium er givet ved f(x) =2x2 - 8x + 6. 

Bestem koordinatsættet for grafen f.

er rimelig blank nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af SuneChr

Du mener måske koordinatsættene
(x1 ; 0)  og  (x2 ; 0)    ?
I så fald løser du 2.gr. ligningen
2x2 - 8x + 6  =  0
Har du glemt løsningsformlen, kan du sikkert finde den i din bog.
Sæt 2 udenfor en parentes. En af løsningerne burde falde lige i øjnene.


Svar #2
25. februar 2014 af krillo123 (Slettet)

Hvordan sætter jeg to udenfor en parentes, kan ikke finde noget i min bog omkring det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2014 af Alex4 (Slettet)

Her er en måde at løse den på uden løsningformelen

2x2 - 8x + 6 = 0

2 sættes uden for parentesen

2(x2 - 4x +3) = 0 

Der divideres med 2 på begge sider af lighedstegnet

x2 - 4x + 3 = 0

Hvis du kigger på det udtryk med kvadratsætning 2: (a- b2) = a2 + b2 - 2ab kan du se at hvis a = x og 2ab = 4x så er b nødt til at være 2. Derfor lægges en til på begge sider af lighedstegnet og udtrykket faktoriseres.

(x - 2)2 = 1

Det medfører at:

x - 2 = √1 eller x - 2 = -√1

x = 1  + 2 = 3 eller x = -1 + 2 = 1

Det er dine to rødder


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo netop den metode, der ligger til grund for rodformlen.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.