Matematik

Asymptoter

23. november 2005 af Faxe (Slettet)
Min graf f(x) = (2x^2 + bx - 6) / x - 1 har asymptoten y = 2x - 2. Jeg skal finde konstanten b, hvordan gør jeg det?

På forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

For det første er f ikke en graf, men en funktion R\\{0} --> R med forskriften

(2x^2 + bx - 6)/x - 1,

og for det andet, prøv selv at kom med et forslag til hvordan opgaven eventuelt kan gribes an.

Svar #2
23. november 2005 af Faxe (Slettet)

Ville jeg også gerne, hvis jeg vidste hvordan. Men det er nok noget med, at jeg skal sige: f(x) - (2x-2= --> 0, for x ---> uendeligt. Så skal jeg omskrive, og så bruge regnereglerne for vandrette asymptoter, men kan ikke lige se hvordan jeg skal gøre det.. Håber nogen kan hjælpe.. :)

Svar #3
23. november 2005 af Faxe (Slettet)

RETTELSE AF #2

Ville jeg også gerne, hvis jeg vidste hvordan. Men det er nok noget med, at jeg skal sige: f(x) - (2x-2) --> 0, for x ---> uendeligt. Så skal jeg omskrive, og så bruge regnereglerne for vandrette asymptoter, men kan ikke lige se hvordan jeg skal gøre det.. Håber nogen kan hjælpe.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2005 af Duffy

Du skal lave polynomiers-division med
x-1 og styre på b så divisionen giver

2x-2 + rest



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Vi må nok hellere få styr på, om der reelt er tale om funktionen f: R\\{1} -> R givet ved

f(x) = (2x^2 + bx - 6)/(x-1)

Dette er en ganske anden funktion end den i det første indlæg opskrevne, jf. regnearternes hierarki.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2005 af McMaster (Slettet)

Det er stille og roligt - ikke specielt indviklet. Sæt den lineære funktion på fælles brøkstreg med polynomiet, og træk det fra. Så forsvinder en hel masse tal, og du kan derefter isolere bx.

Mvh

Skriv et svar til: Asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.