Spansk

Mangler lidt hjælp til 3.person bøjet udsangsord

27. februar 2014 af 268 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor mange 3.persons bøjet udsagnsord (regelmæssigt) findes der? Og hvilke?

I forhold til 3.persons bøjet udsagnsord (uregelmæssigt)?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af jbmm (Slettet)

Jeg ved ikke, hvad du mener, men (næsten) alle verber/udsagnsord kan bøjes i personer f.eks.: 
cantar:
Ental
1. person = canto (jeg synger)
2. person = cantas (du synger)
3. person = canta (han/hun synger
Flertal
1. person = cantamos (vi synger)
2. person = cantáis (I synger)
3. person = cantan (de synger)

Men hvis det er verber som kun anvendes i 3. person, så drejer det sig om verber for vejrforhold:
llueve (det regner), neva (det sner), sopla (det blæser), måske flere.

Men det er måske noget helt andet du mener, for så må du uddybe det nærmere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2014 af krummekumme (Slettet)

Der findes 3 forskellige slags verber, dem som slutter på -ar (cantar), -er (correr) og -ir (vivir) som bøjes på næsten den samme måde:

                       cantar     correr     vivir

1. person         canto      corro      vivo

2. person         cantas    corres    vives

3. person         canta      corre     vive

flertal

1. person         cantamos      corremos      vivimos

2. person         cantáis         corréis          vivís

3. person         cantan        corren              viven


Skriv et svar til: Mangler lidt hjælp til 3.person bøjet udsangsord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.