Studievejledning

40 år HF?

03. marts 2014 af christina1973

Hejsa. Jeg har desværre været på kontanthjælp de sidste par år , med gentagende praktik , hvor der desværre ikke var en " gulerod " i den sidste ende!!!'

Jeg har altid haft let ved ny læring , gik på OTS for år tilbage ( service-udd.) , men ingen praktik plads. Havde et snit på 10.8 ved den sidste eks..( fag : psykologi , samfundsfag, dansk ,eng m.m)

Nu vil jeg gerne se om jeg kan tage en HF..

Hvor svært er det og er der mange lektier for?

Råd ses meget gerne

mvh.

Christina


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2014 af Hebi

Hej Christina Forfriskende at se, at du ikke lader din alder afskrække dig fra, at tage en gymnasiel uddannelse. Jeg er selv HHX'er og ikke HF'er, men tilbyder mig lige at byde ind. 

Så vidt jeg har forstået, findes der flere muligheder for, at tage en HF. Der er de klassiske fremmøde studier, med undervisning og fravær, gruppearbejde, osv. Derudover er der ligeledes mulighed for at tage studiet via virtuel undervisning/fjernstudum, Alt afhængigt af din smag, har du som udgangspunkt frit valg.

Ens for alle er, at der er tale om en gymnasiel-uddannelse, der nok er en anelse mere boglig, end du måske er vandt til. Der er ikke nødvendigvis en masse at læse, men derimod en masse opgaver der skal løses og sendes til læreren. Hvis HF er som andre gymnasielle uddannelser, skal du nok forvente, at der til (næsten) hver eneste undervisningstime, skal forberedes noget lektieværk af en art.

Overordnet set, er en gymnasiel uddannelse for langt de fleste, noget der er overkommeligt, og ikke forbundet med vanvittigt besvær. Det er bare at kaste sig ud i det - du skal sku nok klare dig :-).


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2014 af marc4966

Selvfølgelig bliver der mange lektier, HF er højere niveau. Men hvis ''the struggle er real'' burde du jo være ligeglad ang. lektier. Ved ikke noget om hvor svært det er, går i 9. og skal starte på 10., bagefter måske Niels Brock.


Skriv et svar til: 40 år HF?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.