Matematik

Hjælp

03. marts 2014 af AwesomeUggi (Slettet) - Niveau: C-niveau

“En cykel mister 10% i værdi hvert år. Hvor længe går der inden den har mistet halvdelen af sin værdi?”

Uddrag fra: “OegMat C.” iBooks. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2014 af mathon

                 

                             værdi efter n år        halv købeværdi
                             V·(1 - 0,10)n    =    V·0,50

                                     0,90n = 0,50 …


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2014 af PeterValberg

Der er tale om en aftagende eksponentiel sammenhæng

hvor b er cyklens ny-pris
p% er værditabet pr. år (i %)
n er antal år efter køb

Men i den specifikke opgave skal du sådan set "bare" bestemme halveringskonstanten:

hvor fremskrivningsfaktoren a = 1 - (p%/100%)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.