Debat

Efterskole?

03. marts 2014 af christina1973 (Slettet)

Min pap-datter på 15 , har været meget usikker førhen..Tro ikke nok på sig selv , og har indtil nylig følt " hun ikke passede ind"..

Dog er der sket en stor forandring , kun den rigtige vej :-).

Vi overvejer efterskole i 10 kl , da det gir ben i næsen , m.m.

Hvad har i af gode råd og hvad tænker i om efterskole?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2014 af MilleKastrup (Slettet)

Efterskole er en fantastisk oplevelse hvor en masse unge er sammen i et år og derfor lærer hinanden at kende på en hel anden måde en i alm. folkeskoler.

Af hensyn til efterskoler, kommer det meget an på hvilken person hun er. Er hun et gymnastik menneske, vil hun gerne være sammen med mange osv...


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2014 af Therk

Det lyder som en rigtig god ide. Som en pige, som førhen har været meget usikker, skal det nok komme lidt frem igen i starten af hendes efterskoleophold. Weekender er en meget vigtig del af et efterskoleophold, og det er vigtigt, at I støtter hende og opfordrer hende til at blive på skolen i så mange weekender som muligt - hver anden weekend er en god minimumsregel.

Det er ikke ligegyldigt, hvilken efterskole I finder. Jeg mener at huske, at efterskolernes dag ligger i efteråret, men det behøver ikke afholde jer fra at tage ud og besøge efterskoler. I weekender er de fleste efterskoler glade for besøgende, hvor en af de unge gerne bliver sat til at give en rundvisning. Hvis I ikke allerede har gjort det, så sørg for at besøge en masse skoler. Jeg tror først, at man kan træffe et godt valg, efter at have besøgt 10 eller flere. Mit sidste råd er nok en del subjektivt præget, men jeg vil anbefale en gymnastik/idrætsefterskole. Jeg havde ikke selv dyrket gymnastik før mit efterskoleophold i sin tid, men havde en rigtig positiv oplevelse med det - det leder også til en masse opvisninger af rytmisk og springkunnen, som er helt ubeskriveligt for en teenager. Jeg husker dem stadig.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2014 af Savior123 (Slettet)

Efterskole er et godt sted for dem der vil blive mere moden, og blive forberedt til gymnasiet, HG osv. Efter at have læst det du har beskrevet din datter som, så synes jeg at efterskolen er et godt sted at starte op på ;)


Svar #4
09. marts 2014 af christina1973 (Slettet)

Tusinde tak for jeres svar. Ud fra jeres syn og vores så bliver det 99 % efterskole vi vælger. Vi vil undersøge det nærmere og håber vi finder en som lige er hende ;-).

Endnu engang Tak for jeres svar. Det varmer at i vil give jeres syn og tag tid til at svare.

Christina


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. august 2019 af Vildvild

Hvis hun går meget op i Gymnastik og kroppens bevægelse. Så vil jeg foreslå at hun vælger vejstrup .  har selb gået på vejstrup og det var uden tvivl de bedste år i mit liv!


Skriv et svar til: Efterskole?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.