Matematik

CosA? :(

04. marts 2014 af Mickmira (Slettet) - Niveau: C-niveau
I en trekant abc er a: 15, b: 22, c: 10. Bestem vinkel a og fin trekantens areal

En der kan hjælpe? :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af mathon

                                           b2 + c2 - a2
                           cos(A) = ----------------
                                                2bc

                           T  =  (1/2) · b · c · sin(A)  =  (1/2) · b · c · √(1 - cos2(A))


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2014 af mathon

alternativt:
                                         a2 - (b-c)2
                      tan2(A/2) = ---------------- =  z
                                          (b+c)2 - a2
                     

                       A = 2 · tan-1(√(z))

                       T = (1/4) · √(a2 - (b-c)2) · √((b+c)2 - a2)




 


Skriv et svar til: CosA? :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.