Matematik
Skæring mellem 2 grafer
24. november 2005 af
wiesel (Slettet)
f(x) og g(x) har netop 1 skæringspunkt, som man skal finde.
g(x) = 3*1,2^x + 5
f(x) = -0,79*1,2^x + 160,29
Nogen der har en ide hvordan jeg skal løse den?
g(x) = 3*1,2^x + 5
f(x) = -0,79*1,2^x + 160,29
Nogen der har en ide hvordan jeg skal løse den?
Svar #1
24. november 2005 af wiesel (Slettet)
skal lige siges jeg godt ved, at man skal sætte det op imod hinaden
g(x) = f(x) og så finde et X koordinat, og derefter sætte det ind i en af de 2 funktioner og finde y værdien, ved bare ikke hvordan X skal isoleres da der står 1,2^x på begge sider
g(x) = f(x) og så finde et X koordinat, og derefter sætte det ind i en af de 2 funktioner og finde y værdien, ved bare ikke hvordan X skal isoleres da der står 1,2^x på begge sider
Svar #2
24. november 2005 af frodo (Slettet)
g(x)=f(x) <=>
3*1,2^x + 5 = -0,79*1,2^x + 160,29 <=>
3*1,2^x+0,79*1,2^x=160,29-5 <=>
(3+0,79)*1,2^x=155,29
Så må du selv regne videre
3*1,2^x + 5 = -0,79*1,2^x + 160,29 <=>
3*1,2^x+0,79*1,2^x=160,29-5 <=>
(3+0,79)*1,2^x=155,29
Så må du selv regne videre
Skriv et svar til: Skæring mellem 2 grafer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
