Matematik

retvinklet trekant.

07. marts 2014 af ivank (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en retvinklet trekant. jeg har alle vinkelmål og hypotenusen. 

vinkel A=38 grader  vinkel B= 90 grader og vinkel C=52 grader 

Hypotenusen er 50,30 meter.

Hvordan udregner jeg højden på denne trekant? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2014 af peter lind

De 2 af højderne er kateterne. For at finde dem kan du bruge reglerne for sinus eller cosinus i en retvinklet trekant. Den sidste højde Lav en tegning. Højden vil  sammen med en af kateterne og en del af hypotenusen danne en retvinklet trekant. Hvor du kender hypoyenusen og en af vinklerne

Alternativ brug at arealet af en trekant er ½*grundline*højde til at find både arealet og højden


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2014 af mathon


                              \small \frac{1}{2}\cdot h_c\cdot c = T=\left (\frac{c^2}{2} \right )\cdot \frac{\sin (A)\cdot \sin (B)}{\sin(C)}

                              \small h_c = 50,30\cdot \frac{\sin (38^{\circ})}{\sin(52^{\circ})}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

I en retvinklet trekant (hvor C er den rette vinkel) gælder der

      b = c·cos(A) = c·sin(B) ,

og

      hc = b·sin(A) ,

      hc = c·sin(A)·cos(A) = (1/2)·c·sin(2A) = c·sin(A)·sin(B)

          = 50,30·sin(38º)·sin(52º) = (1/2)·50,30·sin(76º)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2014 af mathon

#0

         …men i #0 er B = 90°, så #3 er ikke brugbar til beregning af hc i din opgave i #0,
             men er at betragte som en opregning af hastig rutineviden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Mange tak, det havde jeg overset. Højden må jo så kaldes hb og hypotenusen er b. Så får man

I en retvinklet trekant (hvor B er den rette vinkel) gælder der

      c = b·cos(A) = b·sin(C) ,

og

      hb = c·sin(A) ,

      hb = b·sin(A)·cos(A) = (1/2)·b·sin(2A) = b·sin(A)·sin(C)

          = 50,30·sin(38º)·sin(52º) = (1/2)·50,30·sin(76º)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det, man normalt kalder højden (i bestemt form) i en retvinklet trekant er højden på hypotenusen. Når den rette vinkel er B, er hypotenusen b, og højden på hypotenusen er så hb .


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2014 af mathon

Ja - jeg fik ikke tilrettet indices:

                                          \small \small \frac{1}{2}\cdot h_b\cdot b = T=\left (\frac{b^2}{2} \right )\cdot \frac{\sin (A)\cdot \sin (C)}{\sin(B)}

                                          \small h_b = 50,30\cdot \sin(38^{\circ})\cdot \sin (52^{\circ})

..................

         …men i #0 er B = 90°, så #3 er ikke brugbar til beregning af hc i din opgave i #0,
             men er at betragte som en opregning af hastig rutineviden.
--->
         …men i #0 er B = 90°, så #3 er at betragte som en høflig anvisning af, at #2
             har kluntet rundt i sine indices til forvirring for #0.


Skriv et svar til: retvinklet trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.