Matematik

Beregning af a og b i en lineær funktion - find fejlen

08. marts 2014 af ukendt96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ærligt ikke talt ikke se hvad jeg gør forkert her, men det er åbenlyst at der er en fejl i mine udregninger.. Nogle som kan spotte den og evt. retlede mig?

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2014 af PeterValberg

der står i opgaven at du skal finde en forskrift, der kan beregne befolkningstallet
som en funktion af antal år efter 1950, dine kendte punkter bliver derfor:

(0,2556) og (50,6083)

befolkningstallet er i mio. 

du får den korrekte værdi for a (men på den lidt forkerte måde)

b = y1 - a*x1= 2556 - 70,54*0 = ......

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. marts 2014 af ukendt96 (Slettet)

Nåå jaa havde helt glemt at mine x værdier ikke skulle være i tusinder, men i antal år efter 1950.. tusind tak!!!


Skriv et svar til: Beregning af a og b i en lineær funktion - find fejlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.