Matematik

Vektor i rummet

08. marts 2014 af Barcelona1987 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem i rummet er givet punktet P(1,5,3)

l:(x,y,z)=(4,2,1) + s(1,0,1)

m:(x,y,z) = (5,-3,5) + t(1,2,0)

Bestem ligningen for den plan alfa der indeholder punktet p og linjen l.

Er med på at jeg skal bruge en normalvektor og et punkt, man kan ikke lige se hvordan jeg skal finde normalvektoren.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2014 af peter lind

Find to punkter på linjen l. Dette kan gøres ved at s =0,s=1, s=-1 eller hvad du nu finder nemmest. Kald de to punkter A og B Find vektorene PA og PB. Vektoren PA×PB er normalvektor til den søgte plan


Svar #2
08. marts 2014 af Barcelona1987 (Slettet)

Og så er det bare at sætte det ind i planens linje ik ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2014 af peter lind

ja


Svar #4
08. marts 2014 af Barcelona1987 (Slettet)

Super. Mange tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Vektor i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.