Matematik

Valuta

09. marts 2014 af lololoolollfmrk (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har efterhånden regnet hele siden, men ved slet ikke hvordan man regner opgave 16-17. Er der nogen som vil hjælpe?
 

Vedhæftet fil: 20140309_155015.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af khol (Slettet)

16

a) 1000 = 7,4456 x + 25 (isoler x)

b) ligningen for x (fra ovenstående)


Svar #2
09. marts 2014 af lololoolollfmrk (Slettet)

Skal man så gør det samme ved 17?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2014 af 123434 (Slettet)

15)

y=7,4456x+25

1 euro koster 7,4456 kr. Prisen afhænger, af hvor mange euro, du skal have.

25 kr er vekselgebyr, som man betale lige meget, hvor mange euro man skal have

16)

1000kr=7,4456x+25

975kr=7,4456x

x=131 euro

Du kan få 131 euro

17)

a)

1000kr=0,6715x+25

975kr=0,6715x

x=975/0,6715=1452 svenske kroner

Du får 1452 svenske kroner for 1000 danske kroner

b)

500 svenske kroner veksles til norske

100 svenske svarer til 81,66 norske kroner

500*81,66/100=408 norske kroner

Hvis man samtidig betaler vekselgebyr

408-25=383 NKK


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. marts 2014 af khol (Slettet)

17

a) 100 SEK koster 67,15 DKK 

(1000-25) / 67,15 = 14,52

Dvs. at du kan købe 100 SEK 14,52 gange (når gebyret er trukket fra):

14,52 · 100 SEK = 1452 SEK

b) SEK er mindre værd end NOK og forholdet mellem dem er

67,15 / 81,66 = 0,82 (man får 82 NOK for 100 SEK)

(500-25) · 0,82 = 390,60 NOK


Svar #5
09. marts 2014 af lololoolollfmrk (Slettet)

Mange tak til jer :-)
 


Skriv et svar til: Valuta

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.