Matematik

HELP ME!!

03. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Okay…hvad gøre jeg her?? Jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre…så en eller anden der lige kan hjælpe mig, vil gør mig 2-tal glad.

En virksomhed havde et udslip på 300000 tons CO2 om året. Efter påbud reducerede virksomheden der årlige CO2-udslip med 4% om året.

Hvor mange tons CO2 vil virksomhedens årlige CO2-udslip udgøre 7 år efter påbuddet?
Hvor mange år vil det tage at halvere virksomhedens årlige CO2 udslip?

En anden virksomhed har et udslip på 300000 tons CO2 om året. Denne virksomhed beslutter at reducere det årlige CO2-udslip med P% om året, så det årlige CO2-udslip bliver halveret på 8 år.

Beregn p.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2003 af Jean

Du skal bruge lidt om eksponentielle funktioner.

Prøv at se her for henfaldsloven:

https://www.studieportalen.dk/services/fysik/node37.php

Jeg ved godt at det er en fysikformelsamling, men du skal bare bruge det samme.

Svar #2
03. november 2003 af SP anonym (Slettet)

okay, vil prøve.
4% af 3mio. er 12000 tons ikke??
så efter syv år må det være: 84000 ikke??
3000000 - p*8=1500000 ikke?? eller tager jeg felj??
-p=(1500000-3000000)/8=
p= 187500.

vil gerne vide hvis jeg tager fejl.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2003 af Jean

Du er gal på den..

Lad os starte med det første spg. først:

Du har at virksomeheden har et udslip på 3000000 t om året,

Hvis du tager 4 procent af det får du som skrevet 12000 tons (Har ikke regnet efter).

Men det er det første år, hvor meget uslip har fabrikken om et år, og to år? Du skal jo hele tiden trække det fra, som virksomheden forurener mindre.




Svar #4
03. november 2003 af SP anonym (Slettet)

okay hvad laver jeg.. det er ikke helt rigtigt.. Forstået det forkert. Sorrry..ved slet ikke hvadjeg havde gang i..
de 187500 skal jo nok ligesom divederes med 8.
=23437,5.
Og så 2343750/30000=p
P=78,125.. så skulle det efter min mening gerne være rigitgt..

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2003 af Jean

Jeg ved slet ikke hvad du laver? Skal vi ikke bare lige prøve at lave det første spg. rigtigt, så bliver de efterfølgende meget lettere. Prøv lige at læse mit hint igen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2003 af Jean

Ok nu tror jeg, at jeg forstår hvad du laver, men det er i bund og grund forkert...

Svar #7
04. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Prøv at se, om du kan bruge noget af det jeg har skrevet på http://www.formel.dk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=180. Ellers kan du nok finde noget brugbart på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/rente.html.

Skriv et svar til: HELP ME!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.