Matematik

kapitalfremskrivning

09. marts 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

En person indsætter et beløb på en konto i en bank til en fast årlig rente på 3,5%. Efter 6 år står der 17332,50 på kontoen.

Hvor stort et beløb blev der indsat på kontoen?

vi kan ikke få det til at blive det 14100.... vi får et helt andet beløb


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af mathon

Kapitaltilbageskrivning:

                        K_o = K_6\cdot \left ( 1,035 \right )^{-6} = 17332,50\cdot 1,035^{-6} = 14100

                                  


Svar #2
09. marts 2014 af HFNU (Slettet)

hvorfor siger du -6??+ det står der ikke man skal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2014 af mathon

Nej
         men du skal kunne kende forskel på, om en kapital føres frem eller tilbage.

         at dividere med 1,0356 er det samme som at gange med 1,035 -6,
 
        


Svar #4
09. marts 2014 af HFNU (Slettet)

? hvad betyder det ....


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2014 af mathon

 …at en forrentet kapital øges ved at føres n terminer frem  - multipliceres med (1+r)n
    at en forrentet kapital mindskes ved at føres n terminer tilbage - multipliceres med (1+r)-n


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt renteformlen

Kn = K0 · (1+r)n

hvor man her kender Kn = 17332,50 , r = 0,035 og n = 6 , så man løser for K0 :

K0 = Kn / (1+r)n = Kn · (1+r)-n = 17332,50 ·1,035-6


Svar #7
09. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan de to formler kan være det samme ??

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Fostår du ikke, hvordan man isolerer K0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2014 af mathon

#7
      …og hvad har du tænkt dig at gøre ved det?


Svar #10
09. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ja men det må det ok få være

Brugbart svar (1)

Svar #11
09. marts 2014 af mathon

Du har jo muligheden for selv at studere det nærmere frem for at straks at kaste alt uovervejet op på SP, sådan som det er sket i den sidste tid. Vi er fritidshælpere - ikke stedfortrædere.


Svar #12
09. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Du har jo også muligheden for ikke at svarer...hvis du ikke har lyst.

Det er spørgsmål til alle-det er ikke henvendt til dig!! Så vær venlig ikke at skælde ud på andre- hvis du ikke har tænkt at forstå at jeg faktisk har arbejdet med de her emner sidste år også -men er igang med at tage det igen da jeg har svært ved det .


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. marts 2014 af mathon

Jeg skælder ikke ud - jeg anviser dig blot en anden, forhåbentlig mere givende arbejdsform.

At genoptage en ikke fungerende arbejdsform er måske ikke det mest kløgtige valg.

Der er ikke tale om, at jeg mangler respekt for din indsats og dine forståelsesmæssige vanskeligheder. Men jeg har af gode grunde ikke haft viden om din situation.


Svar #14
09. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Nej og netop derfor skal du ikke sidde og sige at jeg smækker alt op på studieportalen. Jeg gider ikke at forsætter den her samtale.. Det er en side hvor vi som studerende kan søge hjælp, og ikke en side hvor vi skal sidde og hører på at du kritiserer os.

Skriv et svar til: kapitalfremskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.