Matematik

Problemreging skiferie

10. marts 2014 af ArianaG (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej er der nogen der kan hjælpe med denne opgave da, jeg ikke kan finde ud af den? 

Hele styrtløbsbanen er 3000 meter lang. Den hurtigste løber var 2 minutter og 5 sekunder om at gennemføre løbet.

Hvad var løberens gennemsnitsfart målt i km/t (angiv med 1 decimal!)?

_______km/t


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2014 af SuneChr

2 min 5 sek = 125 sek
Gennemsnitsfart  =  3000 m / 125 sek  =  3 km / [(125/3600) time]  =  ................ km / t 


Svar #2
10. marts 2014 af ArianaG (Slettet)

jeg for den til 0,034 kan det passe?


Svar #3
10. marts 2014 af ArianaG (Slettet)

#1 kan det passe at det giver 0,34?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2014 af 123434 (Slettet)

Du vil finde gennemsnitsfarten målt i Km/t

Du kender

3000m

2 minutter og 5 sekunder=2*60+5=125 s

M/s kan omregnes til km/t ved at gange med 3,6.

(3000m/125s)*3,6=86,4 km/t


Svar #5
10. marts 2014 af ArianaG (Slettet)

Mange tusind tak!!!! :)


Skriv et svar til: Problemreging skiferie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.