Matematik

Reducering!

10. marts 2014 af isabegovic (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det kunne være super dejligt, hvis der var en, der kunne hjælpe mig med reducering af følgende udtryk:

T2 – K2 + (T+K)2 – 2KT


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2014 af 123434 (Slettet)

T2-K2+T2+K2+2KT-2KT=2T2


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

T^2-K^2+(T+K)^2-2KT

Kvadratsætning 1 anvendes (a+b)^2=a^2+b^2+2ab:

=T^2-K^2+T^2+K^2+2TK-2KT

Vi kan se at nogle led går ud med hinanden så

=T^2+T^2=2T^2


Skriv et svar til: Reducering!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.