Matematik

Andengradsligninger

10. marts 2014 af 5520 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg den?!

Bestem tallet c, så andengradsligningen 3x^2 - 2x + c = 0 har netop én løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen har netop én løsning, når dens diskriminant d er lig med 0. Opstil derfor et udtryk for diskriminanten og løs ligningen d = 0 som en ligning i c.


Svar #2
10. marts 2014 af 5520 (Slettet)

Hvad mener du med udtryk for diskriminaten? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2014 af mathon

                         d = b2 = 4ac = 0

                             (-2)2 - 4·3·c = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Diskiminanten er

        d = b2 - 4ac = (-2)2 -4·3·c

Løs nu ligningen

        d = 0 .


Svar #5
10. marts 2014 af 5520 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.