Matematik

HTX Eksamensopgave

11. marts 2014 af NicolajLarse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen

Jeg er netop i gang med dette eksamenssæt fra 2013, og jeg er gået i stå i opgave 4. Det drejer sig om samtlige opgaver i opgave 4, altså a, b, c og d. 

Opgaven kan ses her.

Jeg håber, der er nogle, som kan hjælpe. 

Med venlig hilsen
Nicolaj


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2014 af peter lind

a. Brug at cirklens ligning er (x-a)2+(y-b)2= r2, (a,b) er koordinaterne for centrum og r er radius

b. Brug formlen for afstanden mellem to punkter d=kvrod(  (x1-x2)2+(y1-y2)2  )

c) hvis vinklen måles i radianer gælder at buelængden er r*v3


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Punkterne A, B og C har alle den samme y-koordinat, nemlig lig med radius i hver af cirklerne. Punktet A har derfor koordinatsættet A(0 ; 1,3) og cirklen med centrum i A har radius r = 1,3 . Opstil nu ligningen for cirklen med centrum i A or radius r.

b) Punktet C har koordinatsættet C(6 ; 1,3). Koordinatsættet for punktet D er givet. Bestem nu længden |CD| ved at benytte punkt-afstandsformlen.

c) Kurvelængden af en cirkelbue med centervinkel v i en cirkel med radius r er

        b = 2·π·r·v/360º

d) Vinklel v1 er lig med den vinkel, som liniestykket CD danner med x-aksen.

Den ønskede længde består af 4 røde liniestykker samt 3 blå cirkelbuer.


Skriv et svar til: HTX Eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.