Matematik

Hjælp!! Parabler

11. marts 2014 af 1234misse (Slettet) - Niveau: C-niveau

En parabel går gennem punkterne (-3 , 0) og (6 , 0) og har ligningen y = x2 + bx + c

a) Bestem b og c ved beregning

En anden parabel går gennem punkterne (-2 , 0), (8 , 0) og (3 , -4). Den har ligningen y = ax2 + dx + e

b)  Bestem a, d og e ved beregning

Håber nogen kan hjælpe, evt. med nogle formler


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2014 af mathon

En parabel går gennem punkterne (-3 , 0) og (6 , 0) og har ligningen y = x2 + bx + c

og har ligningen;
                                y = x2 + bx + c = (x+3)(x-6)        da -3 og 6 er rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Polynomiet er et normeret polynomiu, der har rødderne -3 og 6 , så det har forskriften

        p(x) = (x+3)·(x-6)

b) Polynomiet har rødderne -2 og 8 (men det er ikke nødvendigvis normeret), så det har forskriften

        p(x) = a·(x+2)·(x-8)

Bestem a ved at benytte p(3) = -4 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2014 af mathon

En anden parabel
                                  ax2 + dx + e  = y  =  a·(x+2)(x-8)          gennem (3,-4)
     
 


Svar #4
11. marts 2014 af 1234misse (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, men jeg forstår ikke helt hvordan jeg finder a


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. marts 2014 af mathon

#4

                       y  =  a·(x+2)(x-8)          gennem (3,-4)
   dvs
                      -4 = a·(3+2)(3-8) …


Skriv et svar til: Hjælp!! Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.