Matematik

Bakterieformering/vækst

13. marts 2014 af 321bj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg arbejder med procentvis vækst og skal beregne, hvor lang tid det tager, før der 1 bakterie er blevet til 200 bakterier. Den procentvise stigning er den samme pr. gang og stiger med 2 (dvs. antallet af bakterier fordobles pr. gang, man måler det. Bakteriemængden måles hvert 10. minut (6 gange på en time).

Hvordan skal jeg beregne, hvor lang tid det tager en bakterie at formere sig til 200 bakterier? Jeg håber I kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2014 af mathon

             Løs                       
                          1,02n = 200


Svar #2
13. marts 2014 af 321bj (Slettet)

Hvorfor 1,02n? Jeg forstår det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2014 af mathon

                          tilvæksten er 2% = 0,02
og dermed
                          fremskrivningsfaktoren 1,02


Svar #4
13. marts 2014 af 321bj (Slettet)

er tilvæksten ik 200% (antallet af bakterier fordobles pr. gang de måles)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2014 af mathon

…ifølge din tekst
                                     "Den procentvise stigning er den samme pr. gang og stiger med 2"


Svar #6
13. marts 2014 af 321bj (Slettet)

Jeg har lavet en skrivefejl (den stiger med 2 som decimaltal og 200% da væksten fordobles)

Men hvordan benytter jeg formlen, da jeg skal finde ud af, hvor lang tid det tager, før man har 200 bakterier (det er vel n jeg skal finde?


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. marts 2014 af 123434 (Slettet)

6#

Mener du?

2n=200

n=log(200)/log(2)=7,6?


Svar #8
13. marts 2014 af 321bj (Slettet)

Ja mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bakterieformering/vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.