Samfundsfag

læse samfundsfag

14. marts 2014 af fijona (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

Jeg overvejer at læse samfundsfag, på en videregående uddannelse.

Baggrund for det er at jeg vil noget indefor politik, nogle der ved om man kan vælge samfundsfag eller skal det være statskundsskab?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2014 af Kenya (Slettet)

Vil du hellere læse samfundsfag end statskundskab eller handler det om forskel i adgangsgivende snit? Hvis det er det første synes jeg bare du skal vælge samfundsfag hvis det er det du har mest lyst til. 

Jeg læser selv samfundsfag. På AU er forskellen på samfundsfag og statskundskab at samfundsfag er en lille smule mere rettet mod at blive gymnasielærer, blandt andet fordi der er mere tilvalgsfag.

Grundlæggende er vores fag på samfundsfag magen til dem på statskundskab, med ganske få variationer. 

Forskellen på de to studier varierer selvfølgelig lidt fra universitet til universitet, men hvis du kigger på universitets hjemmeside kan du se hvad forskellene i indholdet på de to studier er. 

Håber det var til hjælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2014 af Mikkel83 (Slettet)

Den grundlæggende forskel på statskundskab og samfundsfag er, at statskundskab er langt mere rettet mod arbejdet i forvaltninger og ministerier (man har flere administrative fag som "mikroøkonomi" og "offentlig forvaltning").

På Aarhus Universitet starter man i øvrigt altid på statskundskab, hvilket man så kan lave om til samfundsfag, hvis man gerne vil læse et sidefag (som fx Dansk, Biologi, Engelsk, Økonomi osv.).

Så det kommer vel meget an på, hvad du mener, når du siger, du gerne vil være "noget inde for politik"... Men vil da anbefale dig at tale med en studievejleder, da der er rigtig mange muligheder.


Skriv et svar til: læse samfundsfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.