Matematik

ACR shop

15. marts 2014 af theasommer (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Har brug for hjælp til min problemregning ACR shop i opg. 6

Minik er en lokal skiløber fra Sisimiut, der vil deltage i ACR. 
Han vil købe nyt udstyr og skal bruge 8500 kr. 

Minik sparer op til udgifterne. 

Sammenhængen mellem antal måneder og det opsparede månedlige beløb kan beskrives ved hjælp af ligningen: y= 8500/ x                    x=antal måneder 
                                                     y=beløb i kr. pr måned

6.3. I hvor mange måneder skal minik spare op, hvis han sparer 1700 kr. om måneden?

Minik er heldig at få en sponsor, der vil give ham 3000 kr. 

6.4. I hvor mange måneder skal minik spare op, hvis han sparer 500 kr om måneden? 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2014 af Therk

\begin{align*} 8500 &= 1700x \\ \Rightarrow \frac{8500}{1700} &= x,\end{align}

hvor x er antal måneder brugt på at spare op (som skrevet i opgaven).

Med en sponsor, er hans startbeløb nu 3000kr, og han sparer 500kr op pr. måned. Dvs.

y = 500x+3000,

og han skal stadig spare 8500kr op, så:

y = 8500 = 500x+3000.

Træk 3000 fra på begge sider og divider med 500 for at isolere x, som igen betegner antal måneder, han skal spare op.


Skriv et svar til: ACR shop

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.