Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

aktivernes omsætningshastighed

15. marts 2014 af f3n3r (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når man kommer frem til facit står den i "G" hvad står "G" for?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af Stats

Aktivernes omsætningshastighed (AOH), skal belyse virksomhedens kapitaltilpasningsevne. Kapitaltilpasningsevnen er, om virksomheden har været i stand til, at tilpasse den investerede kapital, til evt. ændringer i nettoomsætningen. Eller om yderligere investeringer har medført en passende stigning i nettoomsætningen.

Formlen hedder AOH = (nettoomsætning / aktiver) = xx g...

-----------------------------------------------------------------

Eksempel:
Nettoomsætning = 800.000
Aktiver = 160.000

AOH = 5 g

Dette tal betyder: At der er for hver en krone, som er investeret i aktiver. Så har virksomheden omsat for 5 kroner.

Altså: for hver krone virksomheden investere i aktiverne, så får virksomheden beløbet 5 gange tilbage

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: aktivernes omsætningshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.