Matematik
to paramfrem. være ortogonale
26. november 2005 af
hln (Slettet)
jeg skal gøre rede for at Parameterfremstilingen (alfa)
(x,y,z)=(9,-7,5)+t(-2,11,-5) er vinkelret på parameterfrem.
L:(x,y,z)=(5,4,3)+s(1,2,4) +t(5,0,-2)
hvordan gøre man det?
skal normalvektoren * p.p0 være lig nul..
men hvad er p.p0? og hvad er normalvektoren?
(x,y,z)=(9,-7,5)+t(-2,11,-5) er vinkelret på parameterfrem.
L:(x,y,z)=(5,4,3)+s(1,2,4) +t(5,0,-2)
hvordan gøre man det?
skal normalvektoren * p.p0 være lig nul..
men hvad er p.p0? og hvad er normalvektoren?
Svar #1
26. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Førstnævnte parameterfremstilling fremstiller en rumlinje og sidstnævnte en plan.
Rumlinjen står vinkelret på planen netop hvis retningsvektoren [-2,11,-5] er vinkelret på retningsvektorerne for planen, [1,2,4] og [5,0,-2].
Benyt et kriterium for ortogonalitet til redegørelsen.
//Epsilon
Rumlinjen står vinkelret på planen netop hvis retningsvektoren [-2,11,-5] er vinkelret på retningsvektorerne for planen, [1,2,4] og [5,0,-2].
Benyt et kriterium for ortogonalitet til redegørelsen.
//Epsilon
Svar #2
26. november 2005 af hln (Slettet)
okay, men hvordan finder man så ud af at retningsvektorenene er vinkelrette..
skal man bruge krydsproduktet og hvis de to tal er ens, er de så vinkelrette?
skal man bruge krydsproduktet og hvis de to tal er ens, er de så vinkelrette?
Svar #3
26. november 2005 af Epsilon (Slettet)
#2:
Benyt, at to vektorer a og b er vinkelrette præcis, hvis a*b = 0. Det kriterium gælder ikke kun for vektorer i planen, men ligeledes for rumvektorer.
//Epsilon
Benyt, at to vektorer a og b er vinkelrette præcis, hvis a*b = 0. Det kriterium gælder ikke kun for vektorer i planen, men ligeledes for rumvektorer.
//Epsilon
Skriv et svar til: to paramfrem. være ortogonale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
