Matematik

logaritmeregneregler

16. marts 2014 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Uden hjælpemidler

Jeg skal løse ligningen 

log ( x) + log (x-3) = 1

Nogen der vil hjælpe mig og skive trin for trin hvordan man skal gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2014 af PeterValberg

Benyt at:

\log(a)+\log(b)=\log(a\cdot b)

samt:

10^{\log(x)}=x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2014 af mathon

                 \large \log(x)+\log(x-3)= 1              \large \large\ x> 3

                 \large \log(x(x-3))=\log(10)

                 \large \large\ x(x-3)=10

                 \large \large\ x^2-3x-10=0\; \; \; \; \; \; x> 3

                


Skriv et svar til: logaritmeregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.