Matematik

Trigonometri - sinus - og cosinusrelationer

17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en trekant ABC er AB = 11.9, BC = 26,4, vinkel c = 23,5 grader og vinkel er stump. 

Bestem vinkel a. 

Jeg mener, at i denne opgave sker der bruge sinus (A) (a/c) 

sin-1(11.9/26,4) 

A=sin-1(0.4) 

Er i tvivl om jeg gør det rigtigt, i det jeg får et underligt resultat. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man kan benytte sinusrelationerne til at bestemme vinkel A. Du har ikke oplyst, hvilken vinkel (A eller B), der er stump. Man har jo så

sin(A) = a·sin(C)/c = 26,4·sin(23,5º)/11,9


Svar #2
17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet)

Det er vinkel a der stump. 

sin(A) = a * sin(C)/c = 26.4*sin(23,5)/11.9 = 0.8


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2014 af mathon

                               sin(A) = sin (180°-A) = 0,8

                               A = sin-1(0,8) = 53,13°

                               Astump = 180°-A = 180°- 53,13° = 126,87°


Svar #4
17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet)

dvs at vinkel a er 126,87 grader? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men sin(A) er ikke lig med 0,8 . Man har af #1

        sin(A) = a·sin(C)/c = 26,4·sin(23,5º)/11,9 = 0,88462

hvoraf

        Astump = 180º - sin-1(0,88462) = 180º - 62,20º = 117,80º .


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Se #5.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2014 af mathon

Der må ikke afrundes midtvejs i en beregning.


Svar #8
17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet)

Men hvor får du 62.20 grader fra? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ved at beregne sin-1(0,88462) , se #5.


Svar #10
17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet)

Ok, forstår jeg. 


Skriv et svar til: Trigonometri - sinus - og cosinusrelationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.