Matematik

lille funktion

17. marts 2014 af teamwork (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg sidder og skal til at kalibrere en laser afstandsmåler. 

Det virker sådan at måleren giver mit et output i volt i intervallet 1-5 volt. og den måler 50 mm 

det vil sige hvis den giver 1 volt så har vi en flytning på 0. og hvis vi har 5 volt så har vi en flytning på 50 mm. 

Jeg tænker det må være en linær sammenhæng. Men kan ikke helt se hvordan jeg skal formulere det. 

Hvis jeg kalder outputtet i volt for V så må funktionen hede noget med (4/50) *V. Men det giver jo ikke 0 når V=1. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal nok benytte en lineær funktion

        y = ax + b

og bestem a og b ud fra de to punkter.


Svar #2
17. marts 2014 af teamwork (Slettet)

12.5*V-12.5 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dine punkter er jo (1;0) og (5;50) . y er flytningen i mm, og x er spændingen i volt.


Svar #4
17. marts 2014 af teamwork (Slettet)

ja så siger jeg a=(y2-y1)/(x2-x1) =25/2

sætter ind i

y1=a*x1+b

0=25/2*1 +b

får b = -25/2


Svar #5
17. marts 2014 af teamwork (Slettet)

Det er som om den er omvendt ? har skrevet formlen ind i programmet. ved 0 siger den 50


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det skal være, som du har gjort her

        y = (25/2)·x - (25/2)


Skriv et svar til: lille funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.